Spring til indhold

Hirtshals

Butterup-Tuse-Hagested Pensionistforenings tur til Hirtshals den 4.-7.september 2018.
Børglum Kloster

Oplevelser

Besøg på Hvidsten Kro, hvor frokosten var den berømte æggekage (Gudrun Fiils opskrift). Oplevede bl.a. det nye museum om Hvidsten Gruppen samt Mindelunden, hvor de 8 medlemmer af Gruppen er begravet.
Kørte til Skaga Hotel i Hirtshals, hvor vi skulle bo de næste 3 nætter. 

Den første dag efter ankomsten besøgte vi Børglum Kloster, som er i slægten Rottbølls eje. Hans Rottbøll fortalte interessant og levende om klosterets historie i klostergården og i kirken.
Derefter tid til at se udstillinger om bl.a. legetøj – kjoler – modstandsmanden Michael Rottbøll, som blev dræbt i 1942. 
En flot syn på loftet i den renoverede hestestald:  En kopi af det flotte Bayeux-tæppe, fremstillet af 9 brodøser over 16 år.

Frokost på Kirkedal Hotel. Næste stop var stedet, hvor den nu nedtagne Mårup kirke havde ligget (fundament og gravsten tilbage) Sidste sted var Ravgårdens Sliberi og Museum.

Næste dag gik vi over gaden fra hotellet til Nordsøen Ocenarium. Det består af et sælarium med sæler og et Oceanarium  med 4,5 millioner liter vand mm.

På Slettestrand  og Thorupstrand så vi fiskerbådene blive trukket ud og senere ind på stranden.

Dejlig afskedsmiddag om aftenen på hotellet med harmonikamusik og sang senere.

På hjemturen spiste vi på hotel i Herning.
I bussen sang vi mange sange – bl.a. flere forfattet af fiskerkonen Inger Lauritzen.

God stemning på turen blandt de 53 deltagere – en dejlig bustur med god chauffør. Vejret var fint, indtil nogle timer, før hjemkomsten, hvor der kom nogle regnbyger.

Bodil  

 

 

 

 Feedback

Sidst opdateret

11.11.2019

Ansvarlig redaktør

Lillian Bagge Nielsen